0180 890120 post@studio-dck.nl Adres
 
 
 
 
Contructief advies

Ingenieursstudio DCK: Constructeurs met visie en ambitie!!

Wij hebben veel ervaring met het constructief ontwerpen, berekenen en tekenen van gebouwen en bouwwerken in Nederland en daarbuiten. Wij adviseren onze opdrachtgevers in de rol van ontwerpend hoofdconstructeur of als coördinerend constructeur in dienst van bouwbedrijven. Het construeren van gebouwen met prefab beton is sinds de oprichting in 2004 een van onze specialismes. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor andere adviesdiensten zoals constructieve bouwbegeleiding, second opinions, herstelplannen voor schadegevallen en verdiepend constructief onderzoek.

Met een frisse blik zetten de (register) constructeurs van Ingenieursstudio DCK hun vakkennis en ervaring in om projecten niet alleen haalbaar, maar ook maakbaar te maken. Het resultaat: een inventief en economisch constructief ontwerp. Ongeacht de grootte of complexiteit, elk project wordt met evenveel plezier en inzet aangepakt; van een kleinschalige verbouwing tot complexe utiliteitsbouw.

“ We maken projecten niet alleen haalbaar, maar ook maakbaar ”

Sinds de oprichting in 2004 maakt DCK een gestage groei door. We werken inmiddels voor een steeds grotere groep opdrachtgevers: particulieren, architecten, aannemers, ontwikkelaars, overheden en onderzoeksinstituten die onze kennis en kunde kunnen gebruiken. Met onze proactieve projectbenadering zijn wij een betrokken partner tijdens ontwerp- en bouwprocessen. Dit komt de beheersbaarheid van projecten ten goede. Met DCK als partner vergroot u het succes van uw business case!

“ Bij DCK denken we in mogelijkheden en kansen! ”

Werkwijze

De eisen, wensen en belangen van onze opdrachtgever zijn ons vertrekpunt. Ingenieursstudio DCK ontwikkelt varianten waarmee de meest geschikte totaaloplossing kan worden samengesteld. Zo krijgt de opdrachtgever een zo geoptimaliseerd mogelijk resultaat. Hierbij vinden we het essentieel om over de grenzen van ons eigen vakgebied heen te kijken. Alleen een integrale aanpak levert immers het juiste gebouw of bouwwerk op! Uiteraard stemmen wij onze werkwijze per project af met onze opdrachtgever en betrokken partijen.


Onderzoek en ontwikkeling

In de afgelopen jaren hebben wij veel geïnvesteerd in onderzoek naar het gedrag van betonconstructies. Dit is uitgevoerd in samenwerking met erkende instituten zoals de TU Delft, TU Eindhoven en marktpartijen. Deze ervaring zetten wij graag in voor klanten die producten willen ontwikkelen en deze vervolgens willen inpassing in de regelgeving. U kunt denken aan destructief onderzoek in een laboratorium, maar ook aan het maken van complexe "eindige elementen modellen" voor het oplossen van constructieve en materiaalkundige vraagstukken.

In verband met de genoemde werkzaamheden zijn wij actief in nationale en internationale werkgroepen. Wij helpen regelmatig mee met het maken en onderhouden van state-of-the-art rapporten op ons vakgebied.

 
 
CONSTRUCTEURS MET VISIE EN AMBITIE